skip to Main Content
  • Kauppakeskus Arabia
  • Hämeentie 111
  • 00550 Helsinki
  • Asiakaspalvelu
  • ma-to 16:00-20:00
  • pe 14:00-18:00

Monipuolista voima- ja lihaskuntoharjoittelua kahvakuulalla

Kahvakuula eli Kettlebell tai Girya on Venäjältä lähtöisin oleva kuntoiluväline, jossa rautaiseen kuulaan on yhdistetty tartuntakahva.

Kahvakuulaharjoittelu on maittava sekoitus monen tyyppistä liikuntaa: Askeettista voimailua yksinkertaista painoa nostelemalla, monien lihasryhmien yhteistä suorittamista kuulan liikuttamisen aikaan saamiseksi ja reipasta kuntoilua, jota suoritustekniikoiden ja kunnon parantuessa voit jatkaa tauotta kymmeniä minuutteja. Kaiken kaikkiaan se on monipuolista liikuntaa, jossa riittää haasteita.

Kahvakuulatreenin perustana ovat heilurimaiset liikkeet, kuten etuheilautus sekä painonnostosta tutut perusliikkeet tempaus, rinnalle veto ja työntö.

Kahvakuulaharjoittelulla kehitetään lihaskunnon lisäksi kehonhallintaa, tasapainoa, kestävyyttä ja liikkuvuutta.

Kahvakuulan rakenne ja käytettävät harjoittelutekniikat pakottavat käyttämään tehokkaasti isojen lihasryhmien lisäksi myös tärkeitä pieniä tukilihaksia.

Kahvakuula onkin erinomainen väline keskivartalon lihaksiston kehittämiseen. Kuulan kahvaosa on paksu, joten kyynärvarren lihakset työskentelevät tehokkaasti. Tämä parantaa käsien puristusvoimaa.

Kahvakuulalla tehtävät perusharjoitteet kuten erilaiset heilautukset ja tempaukset harjaannuttavat lihasten yhteistyötä ja parantavat kehon koordinaatiota ja tasapainoa.

Girya-harjoittelu nostaa sykkeen korkealle ja sen avulla voidaan kasvattaa myös aerobista kuntoa.

Back To Top