skip to Main Content
  • Kauppakeskus Arabia
  • Hämeentie 111
  • 00550 Helsinki
  • Asiakaspalvelu
  • ma-to 16:00-20:00
  • pe 14:00-18:00

Selkäsairauksien ja -vaivojen hoidossa

Niqama -venytyshoidon tehokkuus perustuu kahteen asiaan: selän alueen lihakset rentoutuvat ja selkänikamien välilevyihin kohdistuva paine vähenee. Tuloksena on usein aivan välitön selkäkivun väheneminen – jopa loppuminen.

Hermoja painavat välilevypullistumat saadaan usein palautumaan ja kipuja aiheuttavat lihasspasmit poistumaan. Niqama -terapia ei ainoastaan poista kipuja, vaan vaikuttaa suoraan niiden aiheuttajiin. Tuloksena on, että välilevyjen kuntoutuminen nopeutuu ja selän toimintakyky normalisoituu.

On arvioitu, että jopa 80 % selkäleikkauksista olisi voitu korvata venytyshoidoilla. Vain vakavissa sairauksissa ja erikoistapauksissa, kuten nivelreuma, vaikea osteoporoosi, vaikea verenpaine- tai sydäntauti, venytyshoitoa ei suositella.

Selän toimintakyvyn ylläpidossa

Selkäongelmien ennaltaehkäisyssä välilevyjen toimintakyvyn ylläpitäminen ja niiden rappeutumisen hidastaminen ovat tärkeimpiä tavoitteita. Niqama -venytyshoidolla nämä tavoitteet toteutuvat.

Niqama -venytyksessä välilevyihin kohdistuva paine vähenee, jolloin niiden ytimet imevät menettämiään nesteitä ja palaavat toimintakykyisiksi. Kun ydin on kunnossa, koko välilevy on kestävämpi rappeutumista edistäviä traumoja vastaan.

Niqama -traktiohoidolla selän fysiologista ikää voidaan näin huomattavasti jatkaa, mikä käytännössä merkitsee laadullisesti parempia, selkäkivuttomia elinvuosia. Niqama -laitteilla on saatu hyviä kokemuksia myös lapsuusiässä ilmenneiden selän ryhtivirheiden korjaamisessa ennen niiden kehittymistä vakaviksi selkäsairauksiksi.

NIQAMA-hoitoalueet

Yleistäen voidaan sanoa Q2 -tuolin soveltuvan selän lihaskireydestä ja -spasmeista sekä välilevyn rappeutumisesta ja traumoista aiheutuvien, eri puolilla kehoa ilmenevien oireiden ja kiputilojen hoitoon ja ehkäisyyn.

Hoitoalueina ovat siten mm.

  • niskan, kaularangan ja hartia-alueen jännitystilat ja vaivat
  • iskias, noidannuoli ja muut lanneselän kiputilat
  • lonkkakivut, risti-suoliluun oireyhtymät
  • selkärangan eri tasoilla olevat, hermojuuriperäiset vaivat erilaiset selän ryhtivirheet

Koska selän jokaisesta nikamavälistä lähtee hermoja kehon eri osiin ja sisäelimiin , on luonnollista, että Niqama -venytyshoidolla on positiivisia vaikutuksia kehon moniin toimintoihin . Myönteisiä kokemuksia on rekisteröity vaikutuksista mm. jalkojen laskimoverenkiertoon, lymfanestekiertoon, suoliston ja sisäelinten toimintoihin. Niqama -terapian on todettu auttavan myös korvien tinnitykseen.

Niqama venytys on helppoa ja turvallista. Et tarvitse vaihtaa treenivaatteita vaan voit heti, kun sinulla on hetki aikaa tehdä Niqama venytyksen omatoimisesti.

Back To Top